The Wholeness Work®

A kiteljesedés és a megvilágosodás új útja

A Wholeness Work® gyengéden, szeretettel és természetesen segít átformálni az életedben újra és újra felbukkanó problémákat, átlépni az addigi gátakat, feloldani az elakadásokat. Erőlködés nélkül találhatsz új, hatékony megoldásokat, amelyek a folyamat hatására természetesen és könnyedén jelennek meg számodra. A teljesség, szeretet és a béke megélésének legmélyebb állapotából segíti a fejlődésed az életed útján.

A folyamat és az eredmény mindenkinél egyedi, hiszen a te egyéni tapasztalásaid téged is egyedivé tesznek. A te egyéni belső rendszered felépítésétől függ a haladás tempója is. Itt működésbe lép a saját belső rendszered és természetből fakadó bölcsességed, vagyis hogy mi az, ami igazán jó Neked, mi az, amire igazán szükséged van.

A Wholeness Work® kialakulása és háttere

A Wholeness Work® gyakorlati szinten teszi lehetővé, hogy megéld életed teljességét. Utat nyit, hogy egyszerűen, könnyedén és természetesen tudd leküzdeni az akadályokat, feloldhasd a korlátaidat, elköszönj a rossz emlékektől, miközben a lelked békét talál. Több mint egy meditációs technika, mert konkrét élményekkel, blokkokkal és elakadásokkal tud dolgozni. Néhány irányelv, amit a Wholeness Work® alkalmaz:

 • Mindig a legegyszerűbb módot keressük.
 • Az erő nem működik. Arra megyünk, ami természetes és könnyedén történik.
 • A Tudatos Jelenlét megtapasztalása a kulcs a megoldáshoz.

A módszer megalkotója Dr Connirae Andreas, aki az 1970-es évektől az első NLP trénerek egyike. 1997-ben betegsége és életének válsága indította el benne a gondolatot, hogy a személyes fejlődésében az, ami történik vele, valamit tanítani akar neki. Tudta, hogy most valami teljesen más megoldást kell találnia a gyógyuláshoz, mint amit eddig próbált. Kutatott a keleti spirituális irodalomban, hogy válaszokat találjon. Főként Sri Ramana Maharsi gondolati voltak rá nagy hatással. A Wholeness Work® ennek a válságnak és gyógyulási folyamatnak a gyümölcse és több, mint tíz éves gyakorlás, tapasztalati kísérletezés és fejlesztés áll mögötte.

Connirae a mai napig tanít, tréningeire a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Könyve a módszerről "Coming to Wholeness: How to Awaken and Live with Ease" címmel angol, spanyol és német nyelven jelent meg.

A módszer hatásai

Az élet nagyon sok területén érzékelhető a hatása, nem is nagyon lehet egy-egy specifikus témakört vagy életterületet említeni. Ami megérkezhet hozzád a folyamatok nyomán:

 • mély relaxációt és az idegrendszer békés újrahangolását tapasztalhatod,
 • természetes módon kioldódnak olyan problémák, amelyek addig megoldhatatlannak tűntek,
 • építheted az önbizalmad és fejlődhet az érzelmi intelligenciád,
 • javulhatnak az emberi kapcsolataid, és kevésbé hatnak rád a stresszes, feszült helyzetek,
 • átformálhatod, elengedheted a múltbéli negatív érzéseket, sérelmeket, fájó emlékeket, gyengéd, természetes módon,
 • pozitív attitűdöt alakíthatsz ki a napjaidban,
 • a jóllét és kiegyensúlyozottság növekvő érzését tapasztalhatod,
 • könnyebben hozzáférhetsz a természetes bölcsességedhez és a saját teljességedből fakadó megoldásaidhoz,
 • humorérzékkel, kreatívan és együttérzéssel viszonyulhatsz önmagadhoz és a környezetedhez.

A folyamatok segítségével egy új életminőséget tapasztalhatsz meg, amiben élvezheted az élet áramlását és benne a saját helyed. Harmóniát teremthetsz önmagadban és azzal ahogy a világban jelen vagy.

Connirae Andreas, az alkotó a Wholeness Work®-ről

"Annak a jóllétnek az érzése, ami ebből a folyamatból megérkezik hozzád, nem kötődik sem a sikerhez, sem a megfelelő kapcsolat meglétéhez. És mégis, mikor ebből a fajta egyedi, önazonos jóllét érzéséből éljük a napjainkat, az élet hajlamos jobban alakulni. Természetesebb módon veszünk részt a világ mozgásában, és könnyebben tudunk kapcsolódni azokhoz az emberekhez, akiknek a közelében szeretnénk lenni (és élvezhetjük azok társaságát is, akikét korábban talán nem)." - www.thewholenesswork.org

Egyéni folyamatok

Az alapfolyamattól indulva, lépésről lépésre vezetlek be a gyakorlatokba. Előfordulhat, hogy már az első alkalom után jelentős változást tapasztalsz a belső és a külső világodban, és az is lehet, hogy lassabban kezded érzékelni az eredményét. Mindkettő teljesen rendben van, mivel a te rendszered tudja, hogy milyen sebességgel szeretne haladni. Ezért is nagyon szeretetteljes és megengedő ez a módszer.

Ha megérint és hatásosnak érzed, a Wholeness Work®-öt rendszeresen is alkalmazhatod magadon napi gyakorlatként, akár az önismereti úton, akár meditációs technikaként is. Kérj időpontot egyéni konzultáció, ahol felteheted a kérdéseidet és megbeszéljük a közös munka feltételeit.

Csoportos foglalkozások

Ha szeretnéd, csoportos foglalkozások keretében is elsajátíthatod ezt a technikát. Alkalmazhatod önmagadon, vagy ha segítőként (coachként, terápiás szakemberként, pszichológusként) ügyfelekkel is szívesen alkalmaznád, erre is van lehetőség. Az európai egyesület keretrendszerén belül coach tanúsítvány megszerzésére is van lehetőség.

Sokan a saját önismereti fejlődésért jönnek el. Az I. szint elvégzéséhez nincs szükség előképzettségre. A további haladó szintek már egymásra épülnek. Jelenleg négy szinten tanítom ezt a rendkívül gyengéd technikát. Az alábbi linkre kattintva felfedezheted a részletes tematikát és a következő tréningek időpontjait.

BETEKINTŐ

További érdekességek, gyakori kérdések, intro video és ajándékok

Akik már tapasztalták...

"Biztonságos, megtartó környezet, folyamatos figyelem, meglepőek voltak a testi reakcióim. Magabiztosabb és tudatosabb lettem. Nagyon dinamikus, gyors eredményeket és változást előidéző módszer."

Viola

The Wholeness Work® folyamatról

"Wholeness-szel dolgoztam egy gyermekkori félelmemen. 30 éven keresztül rettegtem bármilyen vízi járműbe beszállni. Ez egy Wholeness folyamat után eltűnt, és azóta sem tért vissza. A programot, egy 13 km-es kajaktúrát, amit nagyon vártam, minden gond nélkül végig csináltam, de úgy, hogy eszembe sem jutott félni."

Márti

The Wholeness Work® folyamatról

"Amiért tetszik a Wholeness, az a gyorsasága, egyszerűsége és az a mérhetetlen nagy szeretet és megengedés, amit közben tapasztalok.

Nem kell gondolkozzam azon, hogy vajon ki, miért, hol, mikor tett vagy nem tett valamit, ami nekem így vagy úgy esett és amiért én most viselkedem valahogyan, ha valaki nyomkodja a gombjaimat… Csak arra van szükség, hogy érezzem azt, ahogyan most vagyok. A többin pedig szeretetteljesen, megértően és türelmesen végig vezetnek. Általában egy folyamat fél óráig tart, de van, ami hamarabb is lezajlik és olyan is, hogy több idő kell rá. Utána van, hogy jobban esik egy kis csendes pihenő, alvás, de olyan is, hogy felpörget és világot váltok. Élvezem mindkettőt és azért is izgalmas, mert nem tudom, hogy mikor mi lesz a vége. Csak azt, hogy bárhogy is alakul, az úgy tökéletes."

Nikolett

The Wholeness Work® folyamatról

"Sokkal többet vagyok jelen, a Tudatos Jelenlétemmel a környezetemben. A múltkor, nyitott szemmel csináltam és úgy is működik. Élesebben látsz és hallasz. Sokkal többször figyelek arra, hogy jó akkor most álljunk meg egy pillanatra, legyünk tudatosan jelen és akkor, hogy néz ki ez a szituáció úgy. És ezt tényleg be lehet húzni bárikor, bármilyen állapotban. Egy módszer, ami gyökeresen megváltoztatja az életed! Azoknak való, akik tudnak és akarnak foglalkozni magukkal. Azt mondanám, hogy a saját maguk és a környezetük fejlesztése érdekében jöjjenek el. Ugye a világbéke elcsépelt, de azt gondolom hogyha mindenki ismerné ezt [a Wholeness Work®-öt], és tudatosan használná, vagy tudná tudatosan használni, akkor sokkal kevesebb konfliktus lenne."

Henrik

The Wholeness Work® folyamatról

"Részt vettem Havasi Krisztina Wholeness gyakorló workshopján. Naponta végeztük célirányosan a gyakorlatokat, mindenki a saját életében jelentkező problémákra nézett rá Wholeness Work módszerrel. Naponta reportot írtunk a saját folyamatunkról, kérdéseket tettünk fel.

Kriszti mélyen empatikusan akár naponta is megválaszolta a kérdéseket és javaslatokat tett a következő folyamatokra. Teljes mértékben biztos kezekben és biztonságosan éreztem magam, mintha jelen lenne, úgy segítene. Jó érzés volt, hogy a háttérből mindig segített, ötleteket adott. Hetenként megbeszéltük a tapasztalatokat, amelyből sokat tudtam tanulni. Itt lehetőség volt arra is, hogy az ügyfeleimnél jelentkező problémákra kérjek módszerajánlást, javaslatot.

Úgy érzem a módszer elsajátításához nagy szükség volt erre a 6 hétre. Több apróságra, tévedésre derült fény, amelyet helyre tettünk, így hatékonyabban tudom segíteni a saját folyamataimat és az ügyfelekét is.

Csak ajánlani tudom mindazoknak, akik már belekóstoltak ebbe a módszerbe."

Kovács Márta, életút konzulens, coach, eletutkonzultacio.hu

The Wholeness Work® folyamatról

"Kellemesen, izgatottan, kíváncsian, meghitten (éreztem magam). Megnyugodtam, sikerült kiüresednem, elengednem, ami éppen felzaklatott. De ez minden alkalommal más és más, mert egy másik alkalom után például tele voltam tett erővel és úgy éreztem, enyém az egész világ, bármire képes vagyok és azt félelmet nem ismerve, meg is tudom csinálni. Nagy általánosságban azt vettem észre, hogy minden alkalom után egyre magabiztosabbá válok és egyre jobban szeretem magam. Egyre inkább azzá válok, aki valójában vagyok, képes vagyok birtokolni és használni azt az ősi erőt, amivel rendelkezem, de eddig féltem tőle vagy nem is voltam tudatában.

Mintha bele nőnék a saját bundámba/ szerepembe. Sokkal gyorsabb maga a folyamat és a hatása azonnal érezhető. Nem csak arra a területre hat, amin épp dolgoztunk, hanem minden területére az életemnek. Lehet "felelősséget hárítani", mert nem nekem kell vért izzadva kitalálnom a módját, hogy milyen szartól kell megszabadulnom, majd azt több órás melóval kiírni, meg a stb, hanem rábízhatom arra, aki a kezelést csinálja. Nekem csak annyi a dolgom, hogy a testemre figyeljek, kövessem az útmutatásait és vizualizáljak.

Mindenkinek szívből ajánlom, aki már valaha is dolgozott magán és tudja, mekkora szívás megszabadulni/ átprogramozni valamit valami kívánatosabbra. Ezzel a módszerrel fénysebességgel lehet haladni a bármilyen más módszerekhez képest! A coachot pedig azoknak ajánlom, akiknek szükségük van egy kedves, odafigyelő, a dolgok mögé látó, szeretetteljes, csodálatos ember támogatására ebben a fantasztikusan izgalmas és megható folyamatban. És mindenkinek, aki szeretné ezt a módszert egy biztonságos, szeretetteljes, ítéletektől mentes, megtartó légkörben átélni újra és újra."

Gábor Nikolett

The Wholeness Work® folyamatról

"A béke és a nyugalom, mindegyik folyamat végén megvolt. És nekem leginkább erre van szükségem. Hogy harmóniát érezzek magam körül, és békét. Minden alkalommal olyan belső békét éreztem, amit még egyetlen eszközzel vagy folyamattal sem. Mintha akadályokat rúgnék le és sokkal könnyedebb lenne tovább haladni, mert azt érzem nem fáj, hogy nem fáj, hogy könnyű a testem, a lelkem, minthogyha le lennének szedve rólam súlyok."

Kata

The Wholeness Work® folyamatról

"Egy csomó sportolónak is ajánlanám a Wholeness-t. Azoknak, akik nagyon sokat edzenek fizikálisan, igénybe veszik a testüket, ami az elmét is lefárasztja. Egy kicsit üljenek le és 15-20 percre merüljenek el ebben. Sokan vannak, aki csinálják, de biztos vagyok benne, hogy sokan közülük csak a testi dologra fókuszálnak. Úgyhogy például nekik is, meg mindenki másnak is."

Bogi, triatlonista 

The Wholeness Work® folyamatról