The Wholeness Work® Coach képzés

Az európai egyesület programjának keretében

Amennyiben megérint ez a technika és szeretnél másokat is vezetni ezekben a folyamatokban, lehetőséged van az Wholeness Work® európai egyesületének keretein belül nemzetközi coach tanúsítványt szerezni. Általában azok indulnak el ezen az úton, akik már rendelkeznek korábbi coach vagy terápiás, pszichológiai előképzettséggel.

A fejlődési út mindenki számára egyedi, azonban az alábbi követelmények minden résztvevő számára érvényesek. Az alábbi egy rövid összefoglalója az általános követelményeknek:

 • Vegyél részt legalább négy élő tréningen (2x az I. szint, és 2x a II. szintű tréningen). Ezek teljesítéséről a tréner tanúsítványt állít ki. Fontos megjegyezni, hogy a technika elsajátításához szükség van a tapasztalatszerzésre. Mivel minden csoport más és más, más kérdések merülnek fel, amiből esettanulmányi tapasztalást szerezhetsz.
 • Gyakorlod magadon a folyamatokat legalább 90 napig mielőtt másokat is elkezdenél vezetni.
 • Két demo felvétele. Egy demo, amelyen egy egyszerűbb folyamatban vezetsz valakit, és egy másik, amely egy bonyolultabb folyamatot mutat be. Lehetőséged van konzultációdra, melynek során a tréner, mentor visszajelzést ad a munkádról és javaslatokat tesz a fejlődési folyamatodra, valamint további gyakorlást is javasolhat.
 • Írásos nyilatkozat/motivációs levél melyben kifejted mit jelent számodra a Wholeness Work® és miben segített a személyes fejlődésedben.
 • Szakmai önéletrajz.

Elismerést és tanúsítványt kaphatsz az EATWW-től, mint a The Wholeness Work® minősített coacha, és egy növekvő közösség tagja lehetsz. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az EATWW csak akkor ítéli oda ezt az elismerést, ha úgy gondoljuk, hogy a The Wholeness Work® minőségi és kongruens módon kerül továbbadásra a jövőben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a szükséges tapasztalat megszerzésében.

Szeretnél The Wholeness Work® Coach lenni, professzionális szinten támogatni ügyfeleidet és egy nemzetközi szakmai közösség tagja lenni? Kérj időpontot egyéni konzultációra, mentoringra!

KÖVETELMÉNYRENDSZER

(Fordítás a European Association for The Wholeness Work® kiírása nyomán)

SZERETNÉD HASZNÁLNI A THE WHOLENESS WORK®-ÖT COACHKÉNT, ÉS ESETLEG CSOPORTOKNAK TANÍTANÁD A MÓDSZERT TRÉNERKÉNT?

Valószínűleg már magad is tapasztaltad és érzékelted a The Wholeness Work® transzformatív hatásait és a benne rejlő lehetőségeket. Tapasztalt, képzett, hozzáértő és jószívű coachok és trénerek által nyújtott élő tréningek és coaching folyamatok állnak a világszerte növekvő The Wholeness Work® kezdeményezés középpontjában.

Connirae Andreas és az EATWW célja, hogy a The Wholeness Work®-öt kiváló minőségben tegye elérhetővé minél több ember számára.

A The Wholeness Work® használata könnyen és azonnal elkezdhető és idővel a transzformatív belső munka teljes mélysége megtapasztalható. A finom részletek ebből fakadó összetettsége nagy jelentőséggel bír a The Wholeness Work® megfelelő bemutatásában ügyfelek és csoportok számára.

A The Wholeness Work® elsajátításának folyamatában különböző szerepek és tapasztalati szintek vannak:

 • The Wholeness Work® – Practitioner (Gyakornok)
  Ebben a szerepkörben a The Wholeness Work®-öt és annak különböző formátumait saját tapasztalataid alapján önmagadon és a személyes átalakulási folyamatod során alkalmazhatod meditációval, a tudatosság, az alvásminőség javításának elősegítésére, mint önsegítő gyakorlatokat. Ez a kiindulópont a The Wholeness Work® sokrétű világának kibontakozásához. Az alapfolyamat megismerése után azonnal elkezdheted alkalmazni. Kihasználhatod a gyakorló csoportok és az elérhető anyagok nyújtotta különböző lehetőségeket, amelyeket az EATWW kínál tagjainak.
 • The Wholeness Work® – Coach
  Ebben a szerepkörben a The Wholeness Work®-kel fogsz dolgozni ügyfeleiddel, és végig vezeted őket az átalakulási folyamatokon, ezáltal is lehetővé téve ügyfeleid számára, hogy a The Wholeness Work® gyakorlatait folyamatosan használják saját magukon. Ebben a szerepkörben nevezheted magad a The Wholeness Work® Coach-nak, például a weboldaladon. Ha szeretnéd, felkerülhetsz az EATWW webhelyére is.Hogyan szerezhetek The Wholeness Work® – Coach tanúsítványt?
 • The Wholeness Work® – Trainer (Tréner)
  Ebben a szerepkörben a The Wholeness Work®-öt a meglévő képzési formátumokban adod tovább (Alapok I. szintű képzés – 1. és 2. nap, II. szintű képzés – 3. és 4. nap, III. szintű képzés – 5. és 6. nap, … ) jövendőbeli Practitionerekenk és más coachoknak, terapeutáknak stb. Megtanítod nekik a The Wholeness Work® gyakorlatainak teljes skáláját saját személyes fejlődésükhöz és transzformációjukhoz és/vagy az ügyfeleikkel való együttműködéshez. Ebben a szerepkörben nevezheted magad The Wholeness Work® – Trainernek a weboldaladon, és felajánlhatod a The Wholeness Work® Coach tanúsítási szolgáltatását az EATWW tagjaként, az egyesület trénerképzőivel együttműködve. Lehetőséged van arra is, hogy bemutatkozz az EATWW eV weboldalán.
  Hogyan szerezhetek The Wholeness Work® – Trainer tanúsítványt?
 • The Wholeness Work® – Teaching Trainer (Trénerképző)
  Ebben a szerepkörben a feladatod a The Wholeness Work® – Trénerek képzése. A The Wholeness Work® minőségének támogatása érdekében, a tapasztalat és a tanulás minden szintjére kiterjedően, Connirae Andreas és az EATWW igazgatótanácsa trénerképzőket nevez ki. Ebben a szerepkörben például weboldaladon The Wholeness Work® – Teaching Trainer címen említheted magad. Ha szeretnéd, felkerülhetsz az EATWW webhelyére is. Hogyan szerezhetek The Wholeness Work® – Teaching Trainer tanúsítványt?

A Coach és Trainer útvonal minden egyes elemét úgy alakítottuk ki, hogy lehetőséget teremtsen számodra a The Wholeness Work® gyakorlása során kialakult készségeid fejlesztésére és a folyamat könnyedségének növelésére, valamint, hogy hozzájáruljon a saját, az ügyfeleid és partnereid által tapasztalt transzformációhoz.

Ha bármilyen kérdésed van, az alábbiakban további részleteket találsz, és ha további kérdéseid vannak, írj nekünk: vorstand@thewholeness.work

Tanulói szervezetként való növekedésünket a minden taggal való közös együttműködés folyamatának tekintjük. Előfordulhat, hogy változtatunk a tanulási folyamat lépésein, ahogy tapasztalatot szerzünk arról, hogy milyen jól működnek, hogy minőségi támogatást nyújtsanak azoknak, akik a The Wholeness Work® Practitioner, Coach és Trainer címmel szeretnének rendelkezni. Célunk, hogy hatékony fejlődési utat kínáljunk leendő ügyfeleink és gyakornokok számára, hogy kiváló minőségű és kongruens élményt kapjanak a The Wholeness Work®-ről.

A tanúsítvány megtartása érdekében az egyesület továbbképzési javaslatokat tesz. Tehát kortárs szakmai csoportokat fogunk indítani (online és élő formában), online forrásokat teszünk elérhetővé egy tanulói platformon, például videókat és webináriumokat, éves taggyűléseket, éves tréner- és coach csúcstalálkozót stb. A tanulói közösség tagjaként részt vehetsz a részletek kialakításában.


A The Wholeness Work® – Coach minősítés útja

Ha szeretnél The Wholeness Work® – Coach lenni, úgy gondoljuk, hogy ezek a lépések segítenek minőségi és kongruens módon végezni ezt a munkát:

 1. Légy tagja az EATWW-nek, és gyakorold magadon a folyamatokat! A módszer működésével kapcsolatos személyes tapasztalat elengedhetetlen. Ez az alapja mások hatékony vezetésének és a gyakorlatok kongruens átadásának. Minél tovább gyakorlod ezeket a folyamatokat, annál jobban csiszolódnak a megérzéseid, amelyekre egyénileg támaszkodhatsz, amikor valaki mást vezetsz. Minél több tapasztalatra teszel szert itt, annál valószínűbb, hogy biztos alapokkal rendelkezel majd ahhoz, hogy a jövőben hatékonyan vezess másokat különféle helyzetekben. Connirae azt javasolja, hogy három hónapig (90 napig) végezd magadon a gyakorlatokat, mielőtt érdemben elkezdenél másokat coacholni egy-egy folyamatban.
 2. A The Wholeness Work® Coach minősítés mélyebb tapasztalati hátteret jelent. Vegyél részt legalább négy élő tréningen (2x Az alapok, I. szint – 1. és 2. nap és 2x a II. szint – 3. és 4. nap) személyesen Connirae Andreassal vagy egy minősített The Wholeness Work® -Trainerrel. Ezek után érezni fogod, hogyan válaszolj a felmerülő, sokrétű kérdésekre és kihívásokra. A legtöbb Wholeness Coach úgy találja, minél több képzésen vesz részt, annál jobban fejlődnek képességei.
 3. Az coach minősítés megszerzésének egyik fontos lépése, hogy visszajelzést kapj a módszerrel végzett munkádról. Ebből a célból a The Wholeness Work® Trainer coach minősítési szolgáltatásokat kínál. Kérünk, küldj be két demót egy általad választott minősített The Wholeness Work® trénernek arról, ahogy valaki mást vezetsz a The Wholeness Work® folyamatban. A demók lehetnek élő- vagy videofelvételek – az egyik lehet egyszerű, a másik pedig lehet egy nagyobb kihívást jelentő téma vagy folyamat. Ezekkel a demókkal kapcsolatban lehetőséged van konzultációra. A minősített The Wholeness Work® Trainer mentorként vesz részt a folyamatban, végignézi a felvételeket, visszajelzést ad és javaslatokat tesz ebben a támogató folyamatban. Ennek a folyamatnak az előnye, hogy betekintést nyerhetsz a gyakorlatokba a The Wholeness Work® tréner szakértelmével gazdagodva, hogy segítségével fejleszthesd saját készségeidet és képességeidet. Lehetséges, hogy a mentor további hasznos lépéseket javasol számodra. Előfordulhat, hogy felkérnek, hogy adj a folyamatodhoz további gyakorlati és tanulási időszakot, hogy megmutathasd rugalmasságod és készségeidet. Kihasználhatod a gyakorló csoportok nyújtotta különféle lehetőségeket is, amelyeket az EATWW kínál tagjainak.
 4. Egy írásos nyilatkozat és motivációs levél beadása, amely leírja, hogy a The Wholeness Work® mit jelent számodra a személyes fejlődésedben és a hivatásodban, valamint a képzési utad és coach-bizonyítványaid általánosságban is segítenek megérteni nekünk korábbi tapasztalataidat és előzetes tanulmányaidat.
 5. Mi, mint EATWW, megértjük, hogy a The Wholeness Work®-Coachok már hátterükből adódóan rendelkeznek coach készségekkel. A következő lehetőségek megadhatják számodra ezt a coach hátteret: pszichológiai tanulmányok, rendszertanácsadó, gyakorlat coachként vagy terapeutaként és/vagy olyan transzformatív módszerekben szerzett háttér, mint a neuro-lingvisztikai programozás, az Erickson Hipnózis, a rendszerszemléletű- vagy a hipnoterápia, vagy az országodban elérhető hasonló releváns tapasztalatok. Kérjük, fordulj hozzánk, ha kérdésed van a korábbi tapasztalati háttereddel kapcsolatban.
 6. Elismerést és tanúsítványt kaphatsz az EATWW-től, mint a The Wholeness Work® minősített coacha, és egy növekvő közösség tagja lehetsz. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az EATWW akkor ítéli oda ezt az elismerést, ha úgy gondoljuk, hogy a The Wholeness Work® minőségi és kongruens módon kerül továbbadásra a jövőben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a szükséges tapasztalat megszerzésében.

The Wholeness Work® – Trainer minősítés útja

Ezen az úton a The Wholeness Work® Trainer minősítés megszerzéséhez, először The Wholeness Work® Coach tanúsítványt kell szerezned, majd egy év tanúsítvánnyal rendelkező The Wholeness Work® Coach tapasztalat után megkaphatod a The Wholeness Work® Trainer minősítést is.

 1. Vegyél részt még legalább egyszer az I. és II. szinten résztvevőként vagy coachként Connirae Andreasszal személyesen, vagy a The Wholeness Work® Teaching Trainers egyikével, a Coach Pathway követelményeivel együtt számítva összesen háromszor. Miért ajánlunk, hogy legalább háromszor vegyél részt a tréningeken? A The Wholeness Work® tréningek a csoportos tapasztalatokból való tanulás áramlásának folyamatát követik. A The Wholeness Work® rendkívüli sokszínűsége miatt is minden képzés egyedi. Miután három körben is részt vettél, érezni fogod, hogyan válaszolj a résztvevők, kérdésinek és kihívásainak széles skálájára.
 2. Vegyél részt legalább két alkalommal a III. szintű tréningen (első alkalommal résztvevőként, másodszor pedig résztvevőként vagy coachként) Connirae Andreasszal személyesen vagy a The Wholeness Work® Teaching Trainerek egyikével.
 3. Egy szint tanításához, a következő szintet legalább kétszer teljesíteni kell. Tehát például a III. szintű képzéshez két IV-es szintre van szükséged (első alkalommal résztvevőként, másodszor pedig résztvevőként vagy coachként) Connirae Andreasszal személyesen vagy a The Wholeness Work® Teaching Trainerek egyikével.
 4. Az tréneri képesítés megszerzéséhez bizonyítanod kell, hogy képes vagy valakit végigvezetni az I. és II. szinten tanított módszerek mindegyikén (alapfolyamat, belső autoritás visszaszerzése, ami hiányzik, szerepek feloldása, elengedés, hol állok, munka az "engem" és a "másik" részekkel. A menekülés iránya, a Wholeness Work® előfeltevései, stb.), mutasd be őket, válaszolj kérdésekre, mutasd meg a képességed a szokatlan ügyfelekkel való együttműködésre és a váratlan helyzetek kezelésére egy demo kontextusában. Az oktató készségszintje az I+II. szintű formátumok bemutatása és tanítása egy csoportnak. A co-trainerként (segítő trénerként) való együttműködés az trénerrel a tréneri tanúsítvány megszerzésének bevált módszere. Kérjük, olvasd át a Teaching Trainer (trénerképző) feltételeit az tréneri minősítési szolgáltatásokkal kapcsolatban.
 5. Kérjük, vegyél részt legalább négy (online) szupervízióban, amelyet a Trénerképzők kínálnak az tréneri minősítési szolgáltatás részeként.
 6. Kérjük, adj be egy írásos nyilatkozatot és magyarázatot, amely leírja: "Személyes fejlődésem a The Wholeness Work® segítségével", valamint korábbi tréneri tapasztalataidat, amely segít megérteni az általános háttered.

Az EATWW tudomásul veszi, hogy a The Wholeness Work®-Trainerekek már rendelkeznek általános tréneri készségekkel a kommunikáció, a személyes fejlődés, a coaching, üzleti stb. területeken és/vagy hasonló tapasztalatokkal és tréningekkel. Kérjük, fordulj hozzánk, ha kérdésed van a korábbi tapasztalati háttereddel kapcsolatban.

Miután megkaptad a The Wholeness Work® minősített tréner tanúsítványt, a The Wholeness Work® Coach minősítés felelősségét is a kezedbe adjuk. A teljes The Wholeness Work® oktatás minőségének biztosításához szükséges, hogy a szövetség tagja legyél, és a coach minősítési szolgáltatásokat a Teaching Trainerekkel és Connirae Andreasszal szorosan együttműködve végezd.

EATWW-tagként (The Wholeness Work® Coach, The Wholeness Work® Trainer, The Wholeness Work® Teaching Trainer vagy más státuszban) hozzáférhetsz a The Wholeness Work® képzési anyagaihoz, például oktató videókhoz, oktatói jegyzetekhez, résztvevői jegyzetekhez stb., amelyek segítenek fejleszteni a tréneri képességeidet és javítani a teljesítményed.

Pathway for The Wholeness Work® – Teaching Trainer (Trénerképző)

Hiszünk abban, hogy ez a szerepkör javítani fogja a munkád általános minőségét, különösen akkor, amikor a The Wholeness Work® Európa szerte elterjed. A tapasztalt emberek magas szinten támogatnak majd másokat. A The Wholeness Work® – Teaching Trainer tanúsítvány előfeltétele a The Wholeness Work® – Trainer minősítés. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha a jövőben felkeltené érdeklődésed ez a szerepkör a vorstand@thewholeness.work címen . Kérésedet megbeszéljük Connirae Andreasszal.

Az egyesületről

A European Association for The Wholeness Work® minden tagjával és a Wholeness Work® nemzetközi munkaközösségével együtt felelős a módszer minőségéért és hitelességéért. Továbbá az egyesület felelőssége a The Wholeness Work® szabad és hatékony terjesztése. Amikor megtanulod a The Wholeness Work®-öt, és inspirációt kapsz tőle, akkor szabadon kifejezheted magad, megoszthatod a módszert, kísérletezhetsz vele, alkalmazhatod, taníthatod és ezzel kapcsolatos kutatást végezhetsz.

Annak érdekében, hogy elismerjük a módszer eredetét és megalkotóját, Connirae Andreast, az egyesületben megállapodtunk abban, hogy minden The Wholeness Work® ajánlatban vagy kiadványban (online/offline) …

 • az eredeti logót használjuk,
 • a "The Wholeness Work®" kifejezést védjegyjelzéssel használjuk,
 • és hivatkozni kell a www.wholenesswork.eu egyesület honlapjára (online linkeléssel vagy offline nyomtatában).

A magyar fordítás az angol leírás alapján készült. Az eredeti angol szöveg a European Association for The Wholeness Work® honlapján található.

Amennyiben szeretnél bekapcsolódni a mentoring programba, ezt a coachandsmile [kukac] gmail.com címen tudod jelezni felém és egy személyes találkozó (online) során megbeszéljük a feltételeket.

Szeretettel várlak ezen a transzformatív úton.

Havasi Krisztina

The Wholeness Work® Trainer

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001352