Élménybeszámoló: Vitorlázás és a Wholeness Work®

2023.11.09

Nem volt váratlan meglepetés számomra, hogy sportban is milyen jól működnek a Wholeness folyamatok. Nagyon vártam az első alkalmat, hogy kipróbálhassam éles helyzetben is.

Amikor a vitorlázás, a tengeri hajózás visszatért az életembe még nem volt ilyen eszköz a kezemben. Igyekeztem kihozni magamból a legtöbbet. Megfigyeltem, elemeztem, tapasztaltam, tanultam. Folyamatosan. Mégis voltak olyan apró részletek a reakcióimban, a hozzáállásomban, a figyelmem megoszlásában, amelyekkel még nem tudtam mihez kezdhetnék. Annyit tudtam, hogy dolgom van vele.

Ehhez adott lehetőséget a Wholeness Work®. Tudatosan, stratégiailag építettem fel a felkészülésemet a következő hajózásomra. A lexikális tudás megszerzése csak az első lépés, az igazi próbatétel a hajón következik éles helyzetben. Számba vettem a lehetőségeket, helyzeteket, amelyek előfordulhatnak. Feltettem magamnak a kérdést, régen hogyan reagáltam, mit éreztem? Egy új helyzetben vajon hogyan reagálnék, mit érzek most ezzel kapcsolatban?

Ezeken dolgoztam, érzéseken, félelmeken, gátakon, terveken, célokon, viselkedési módokon és az emberekhez, a hajóhoz és a természethez való kapcsolódásaimon. Talán itt már észre is vettél néhány pontot, ami különösnek hathat…

Végigjátszottam az ehhez tartozó Wholeness folyamatokat, olykor tudatosan választottam meg, és volt, amikor az intuíciómra hagyatkoztam, bízva a belső rendszerem bölcsességében, aki tudja mire van igazán szükségem. Magamban is, a teljes valómban is bíznom kellett, nem csak a folyamatban.

A változás csodálatos volt. Sok félelmem elmúlt, magabiztosabbnak éreztem magam a fedélzeten, olyan feladatokat is elvállaltam, amelyektől korábban tartottam. Most könnyűnek tűnt beleállni egy szerepbe, egy feladatba. A fókuszomat tudtam tartani, vagy visszahozni. Behoztam magamat a jelenbe, minden érzékelési csatornán keresztül. Kiélesedett minden. Élesebben láttam, tisztábban érzékeltem a környezetemet, a teret és az embereket is magam körül. Könnyen és természetesen érzékeltem a saját és a többiek érzelmi állapotát is, így jobban jelen tudtam lenni nekik is, amikor biztatásra és segítségre volt szükségük.

A következő alkalommal már ezekre a tapasztalásokra építettem és folytattam a felkészülést fejben, lélekben. Újabb részletekre láttam rá. Az energetikai kapcsolódással dolgoztam sokat, és ezúttal nem emberrel, hanem a hajóval és a természettel, a széllel. Ami történt egészen meglepett. Működött! Sokkal jobban éreztem a hajót, finomabban tudtam iránytani. Tisztábban érzékeltem a szelet és hullámokat, könnyebben érzékeltem az irányokat és ezáltal gyorsabban tudtam reagálni a változásokra.